Catebak; Basiscatechisatie voor groep 7&8

Wat heeft de Bijbel ons in deze tijd, een tijd van verwarring, nog te melden? Speelt de politiek en de gevestigde orde in op het wantrouwen en op de angst van   mensen, de Bijbel laat zien dat er een andere weg is die op het leven en de toekomst gericht is, op vertrouwen en respect.

Feitelijk een alternatief voor de problemen van deze tijd. Daarom organiseert de Tuindorpkerk  jaarlijks de basiscatechisatie voor de hoogste groepen van het basisonderwijs. Ongeacht wat je achtergrond is. Of je kerkelijk  aangesloten bent, Jood, Christen, Islamiet of niets, of gewoon nieuwsgierig wees welkom!

Nu het jaar ten einde loopt is het de tijd om je op te geven voor de basis catechisatie . In januari starten wij weer met de catechisatie voor groep 7 en 8. Op een door de weekse dag wordt er 's avonds, tussen half zeven en half acht, onder het genot van een kop thee en speculaas  in gegaan op verschillende vragen. Wat betekenen de symbolen en gebruiken  in de kerk en in de bijbel  en wat hebben ze voor nut.  Wat draagt het geloof bij aan je leven, niet vanuit de leer van de kerk, maar gewoon van  uit de praktijk van alle dag. Wat heb je  er aan? Dit zijn de vragen waarmee wij in groep 7 aan de slag gaan. Er wordt  uitleg gegeven over   het Christendom, Jodendom en ook over de Islam.  Wat is de Bijbel voor boek ? Wat geloof je zelf, en waarom geloof je ? Met groep 8 gaan wij enkele Bijbel verhalen lezen en uitleggen, maar ook het “Onze Vader” en de  Tien geboden komen aan bod.    Buiten de basis kennis over het christendom zal er altijd ruimte zijn om vragen te stellen over allerlei geloofszaken en levensvragen. De cursus wordt afgesloten met een spannende film, die op dezelfde manier is gemaakt als  een profetie en met de zelfde inhoud. Mocht dit je aanspreken, meld je  dan aan bij:  Jan Wilten ,  Adelaarstraat 30 3514 CE Utrecht Tel. 030-2717352 of per E-Mail: jan.wilten@casema.nl  Vermeld je naam, adres leeftijd en telefoonnummer en de dagen waarop je niet kunt.  Iedereen die zich opgegeven heeft ontvangt hier persoonlijk bericht over. Kom je ook?