Kindernevendienst

Thema van de maand
In oktober staan verhalen uit Marcus centraal en kijken we door Jezus' ogen de wereld in. Jezus komt allerlei mensen tegen. Mensen die graag vooraan willen staan en mensen die van de anderen maar achteraan moeten zitten. Hoe ziet Hij hen? Wat denkt Hij van ze? En wat denken de mensen van Jezus?
Kinderlied oktober
Het kinderlied voor oktober is een oude bekende. "Tien woorden" gaat over de tien geboden. Dat zijn geen kant-en-klare regeltjes die precies vertellen wat wel mag en wat niet, maar meer een soort wegwijzers. Ze vertellen welke kant je op moet, maar je moet zelf wel goed nadenken over wat ze in jouw leven betekenen.
 
Nieuwe mensen nodig!
De kindernevendienst zoekt versterking. We laten kinderen in de basisschoolleeftijd tijdens de dienst kennismaken met de Bijbel en het geloof door verhalen, gesprek en andere activiteiten. Lijkt u/je dit leuk, kom dan meedoen! Een keertje meekijken kan altijd. Gezien de samenstelling van het team zijn mannen meer dan welkom (opa's en oma's trouwens ook!). Meer informatie bij
Els Smit (els.smit@rivm.nl)
 
Handige website
Verder nog een aardige tip voor wie een kinder- of jongerenbijbel zoekt. Op www.kinderbijbels.nl staan besprekingen van bijna alle Nederlandstalige kinderbijbels voor verschillende leeftijden, met informatie over de verhaalstijl, de visie van de auteur en de aansluiting
bij de leeftijdsgroep. Het aanbod is enorm gevarieerd, van Anne de Vries tot Desmond Tutu. De meeste bijbels kun je ook inkijken en rechtstreeks via de site bestellen.