Bloemen

Van de bloemengroep

Ook in deze bijzondere tijd vieren wij Advent, een periode van verwachting, bezinning en ingetogenheid. In deze vier weken voor Kerst zijn de bloemen in het kanselboeket paars met veel groen.

Lees meer...

Geen water svp!

Over de planten in de kerk

Aan de linker- en de rechterkant van het liturgisch centrum van de Tuindorpkerk te Utrecht staan twee bloempotten. Ze vallen niet op, al zijn ze verre van klein. Ze zien eruit als kanonslopen. Gelukkig zijn ze niet op de bezoekers gericht die nu weer mondjesmaat onze vieringen meemaken. Veel kwaad zou dat overigens niet kunnen: er zit geen kruit in maar potgrond en het zijn cilinders van aardewerk, niet van brons. Ik zie ook geen lont. En ze wijzen recht omhoog.

Lees meer...

Op weg naar Pasen 2020

Wij zijn ons al aan het voorbereiden op de viering van het Paasfeest in deze veertigdagentijd, een stille tijd van inkeer en bezinning. Op de liturgische tafel liggen gedurende de veertig dagen een jute kleed, stenen, zand, brood en een kruik met water, deze voorwerpen symboliseren de soberheid en het op weg zijn naar Pasen. 

Lees meer...

Bloemen

De bloemen gingen in de afgelopen paar maanden naar:

25 november: echtpaar Van der Ploeg
2 december: de heer Spelberg
9 december: mevrouw Schothorst
16 december: Bas van de Berg
23 december: mevrouw Bovenberg
30 december: mevrouw Van Borselen en de heer Schiller
6 januari: mevrouw Nobel en mevrouw Bergkamp
13 januari: mevrouw Kenters en echtpaar Gathier
20 januari: Rini van Zeggelaar en de heer Van Ree

Op weg naar Pasen met bloemen

Op de liturgische tafel liggen gedurende de veertig dagen een jute kleed, stenen, zand, brood en een kruik met water, deze voorwerpen symboliseren de soberheid en het op weg zijn naar Pasen.

Lees meer...

Meer artikelen...

  1. De bloemen gingen naar...