Exposities

ZUSTERLIEF, BROEDERLIEF expositie gedichten en schilderijen in de Tuindorpkerk

Vanaf eind april tot en met juni is er in de Tuindorpkerk een expositie met schilderijen van Jeltje Hoogenkamp en gedichten van René van Loenen geïnspireerd door het Zonnelied van Franciscus van Assisi.

Lees meer...

Expositie en Lezing: ‘De graankorrel die in de aarde valt’

Lezing met beelden door Ruud Bartlema over de kruisweg van Aad de Haas en de moderne kruisweg van Ruud Bartlema

maandagavond 11 maart 2019 om 20.00 uur, in de Tuindorpkerk, Suringarlaan 1, Utrecht.

Lees meer...

Een zoektocht naar de essentie van het leven

Als een zoektocht naar de essentie van het leven, zo typeert beeldend kunstenaar Maria Scherf haar eigen werk. Van zondag 16 september tot eind november exposeert zij twee van haar projecten in de Tuindorpkerk: ‘Windstilte van de ziel’ en ‘Gelaat’.

Lees meer...

Bidden en Beelden – Het universum van Arthur Prins

De serie ‘Bidprints’ van Arthur Prins doet denken aan bladzijden uit een Middeleeuws getijdenboek. Tekst en beeld, samen op één blad. In Middeleeuwse getijdenboeken staan gebeden voor dagelijks gebruik en feestdagen naast miniaturen van Bijbelse verhalen of taferelen uit het dagelijkse leven, vaak versierd met randdecoraties. Hoe rijk versierd en kostbaar ook uitgevoerd, ze hadden in de eerste plaats een praktische bedoeling: als hulp bij het bidden van de dagelijkse gebeden.

Lees meer...

Elk mens draagt zijn kruis – Expositie Cobi van Baars

Van 18 februari tot 2 april hangt de Via Dolorosa van Cobi van Baars in de Tuindorpkerk. Haar werk is te zien elke zondag na de kerkdienst tot 12.00 uur. Op zondag 11 maart om 17.00 uur wordt er een vesper gehouden waarin deze staties centraal staan.

Lees meer...