Duurzaamheid

Twee boeiende bijeenkomsten: ‘Groener geloven, groener leven’

Tuindorpkerk en Pauluskerk organiseren twee bijzondere bijeenkomsten met als thema ‘Groener geloven, groener leven’. Op zondag 16 februari om 15.00 uur komt de Utrechtse theologe Trees van Montfoort in de Pauluskerk praten over haar boek ‘Groene theologie’, dat in 2019 uitgeroepen is tot ‘theologisch boek van het jaar’. 

Lees meer...

Twee boeiende bijeenkomsten: ‘Groener geloven, groener leven’

Tuindorpkerk en Pauluskerk organiseren samen twee bijzondere bijeenkomsten met als thema ‘Groener geloven, groener leven’. Op zondag 16 februari om 15.00 uur komt de Utrechtse theologe Trees van Montfoort in de Pauluskerk praten over haar boek ‘Groene theologie’, dat in 2019 uitgeroepen is tot ‘theologisch boek van het jaar’. En op woensdag 11 maart komt Marjan Bosch om 20.00 uur in de Tuindorpkerk. Zij gaat, vanuit haar spiritualiteit en praktische ervaring in op de praktijk van een meer duurzame manier van leven. De toegang is gratis.

Lees meer...

De Groene Kerk

DUURZAAM DOEN: Hebt u de posters van de vier duurzame groepen in de kerk al bekeken? Vier groepen mensen zijn heel praktisch aan de slag met bij hen passen de stappen op het gebied van voedsel, energie in huis, kleding en vervoer. Na de Pasen zullen de deelnemers u er meer over vertellen. 

Lees meer...

Lezing: Genieten van genoeg

Martine Vonk is een bekende expert in duurzaam leven. Ze schreef het boekje 'Genieten van genoeg'.

Lees meer...

Op 1 december om 2 voor 12 luidde de noodklok voor het klimaat

ONZE KLOK LUIDDE OP 1 DECEMBER VOOR HET KLIMAAT!    Kerken luiden op 1 december om twee voor twaalf 's middags de noodklok voor het klimaat. Op initiatief van Greenpeace geven we hiermee een gezamenlijk boodschap af, vlak voor de internationale klimaattop in Polen: Dit is het moment om vaart te maken met een omslag naar een duurzame samenleving. Honderd kerken en andere gemeenschappen door heel Nederland doen al mee, waaronder al vijftig uit ons GroeneKerkennetwerk.