Duurzaamheid

De Groene Kerk

DUURZAAM DOEN: Hebt u de posters van de vier duurzame groepen in de kerk al bekeken? Vier groepen mensen zijn heel praktisch aan de slag met bij hen passen de stappen op het gebied van voedsel, energie in huis, kleding en vervoer. Na de Pasen zullen de deelnemers u er meer over vertellen. 

Lees meer...

Lezing: Genieten van genoeg

Martine Vonk is een bekende expert in duurzaam leven. Ze schreef het boekje 'Genieten van genoeg'.

Lees meer...

Op 1 december om 2 voor 12 luidde de noodklok voor het klimaat

ONZE KLOK LUIDDE OP 1 DECEMBER VOOR HET KLIMAAT!    Kerken luiden op 1 december om twee voor twaalf 's middags de noodklok voor het klimaat. Op initiatief van Greenpeace geven we hiermee een gezamenlijk boodschap af, vlak voor de internationale klimaattop in Polen: Dit is het moment om vaart te maken met een omslag naar een duurzame samenleving. Honderd kerken en andere gemeenschappen door heel Nederland doen al mee, waaronder al vijftig uit ons GroeneKerkennetwerk.

28 november, Groen Doen

November staat in de Tuindorpkerk in het teken van duurzaamheid (elders in de Mozaïek meer hierover).

Lees meer...

UITGEDAAGD TOT DUURZAAM LEVEN?

Over een themamaand in de Tuindorpkerk, nov – dec 2018; Meer dan tien diensten en activiteiten die allemaal te maken hebben met zorg voor de aarde. Een zoektocht naar een manier van denken, geloven en leven waarbij niet onze bezorgdheid en een machteloos schuldgevoel de mogelijkheden bepalen, maar verwondering, eerbied en vertrouwen?

Lees meer...