Diaconie

Collecte

Denkt u aan de uitgangscollecte voor Mali?

Inzamelingsactie voor de Voedselbank

Zaterdag 20 juni tussen 10 en 11.30 uur kunt u weer houdbare producten inleveren voor de Voedselbank. Ook zamelt de diaconie die dag speelgoed en knutselspullen* in voor kinderen uit kansarme gezinnen die deze zomer vakantie vieren via Weekje Weg. Net als vorig jaar zijn diakenen van de Tuindorpkerk betrokken bij de organisatie. Levert u een bijdrage om deze vakantieweek nog mooier te maken?

*schetsboek, kleurpotloden/stiften, knutselspullen, knikkers, springtouw, bal, frisbee

Wat doet de diaconie aan armoedebeleid?

Als wijkdiaconie zetten we ons ook in om armoede in onze omgeving te verkleinen. We doen dat bijvoorbeeld door geld en energie te steken in Present-acties, in het inzamelen van winterkleding en in acties van de Voedselbank. Het is bemoedigend te merken dat u ons daarbij helpt; de vele zakken met winterkleding en de dozen met producten voor de Voedselbank zijn daarvan het duidelijk bewijs.

Lees meer...

Belijdenis van Alfred C. Bronswijk

Een gedicht bij Lucas 19: 9 - 14

Lees meer...

JobGroups: steuntje in de rug voor werkzoekers

En dan ben je op eens werkloos... Het zal je maar overkomen! Bij sommige mensen gebeurt het plotseling, bij anderen na een pijnlijk proces van touwtrekken. Voor je het weet sta je dan op straat en zit je thuis. Zoiets gaat je niet in de koude kleren zitten. Het is daarbij steeds lastiger om weer een nieuwe baan te vinden. En al helemaal lastig om daarin positief en gemotiveerd te blijven...

Lees meer...

Nieuws Dicaonie