Diaconie

St. Maarten: inzameling voedselbank

Op woensdag 11 november is het Sint-Maartenfeest. Ook in Tuindorp. Gewoontegetrouw wordt er door kinderen met lampionnetjes langs de huizen gelopen. De kinderen krijgen hun snoep, maar tegelijkertijd kunnen wij ook meedoen aan de inzamelingsactie voor de voedselbank. Tussen 18.00 en 20.00 uur zijn er mensen in de Pauluskerk aanwezig om houdbare goederen in ontvangst te nemen. De Tuindorpkerk is gesloten. Deze actie wordt warm aanbevolen door de leden van de diaconie.

Quiz over project werelddiakonaat

MET EEN DAG VERLENGD! Aanstaande zondag is het Werelddiaconaatszondag. De diaconie heeft een quiz gemaakt over het Werelddiaconaatsroject in Rwanda. Wie weet de meeste goede antwoorden? Mail de oplossing (in de vorm van bijvoorbeeld 1a, 2a, 3a,.. ) uiterlijk op 16 oktober a.s. naar diaconie@tuindorpkerk.nl. En wie weet, win je een mooie prijs!

Collecte

Denkt u aan de uitgangscollecte voor Mali?

Inzamelingsactie voor de Voedselbank

Zaterdag 20 juni tussen 10 en 11.30 uur kunt u weer houdbare producten inleveren voor de Voedselbank. Ook zamelt de diaconie die dag speelgoed en knutselspullen* in voor kinderen uit kansarme gezinnen die deze zomer vakantie vieren via Weekje Weg. Net als vorig jaar zijn diakenen van de Tuindorpkerk betrokken bij de organisatie. Levert u een bijdrage om deze vakantieweek nog mooier te maken?

*schetsboek, kleurpotloden/stiften, knutselspullen, knikkers, springtouw, bal, frisbee

Wat doet de diaconie aan armoedebeleid?

Als wijkdiaconie zetten we ons ook in om armoede in onze omgeving te verkleinen. We doen dat bijvoorbeeld door geld en energie te steken in Present-acties, in het inzamelen van winterkleding en in acties van de Voedselbank. Het is bemoedigend te merken dat u ons daarbij helpt; de vele zakken met winterkleding en de dozen met producten voor de Voedselbank zijn daarvan het duidelijk bewijs.

Lees meer...

Nieuws Dicaonie