JobGroups: steuntje in de rug voor werkzoekers

En dan ben je op eens werkloos... Het zal je maar overkomen! Bij sommige mensen gebeurt het plotseling, bij anderen na een pijnlijk proces van touwtrekken. Voor je het weet sta je dan op straat en zit je thuis. Zoiets gaat je niet in de koude kleren zitten. Het is daarbij steeds lastiger om weer een nieuwe baan te vinden. En al helemaal lastig om daarin positief en gemotiveerd te blijven...

Speciaal voor werkzoekers start half oktober weer een ontmoetingsgroep van en voor mensen die werkloos zijn geworden: JobGroups. Het concept is eenvoudig: een serie van 7 bijeenkomsten waarin werkzoekers samen optrekken en praktische handvatten uitwisselen met ‘collega-werkzoekers’ die ook op zoek zijn naar werk. Want samen kom je verder!

Na de mooie reacties van de eerste JobGroups-cursus dit voorjaar, zal in oktober een tweede JobGroups van start gaan. De bijeenkomsten zijn gepland op donderdagochtend. Het programma bestaat uit verschillende onderdelen waarin ontmoeting en ‘elkaar op weg helpen’ centraal staan. Elke week zal aan de hand van een praktische sleutels worden gewerkt aan persoonlijke vragen en doelen: wat zijn jouw mogelijkheden? Welke vaardigheden wil ik ontwikkelen? En: hoe kom ik over?

De bijeenkomsten zijn bedoeld voor iedereen die werkzoekend is: jong & oud! In verband met de opzet van het programma is aanmelding wenselijk. Er kunnen maximaal 15 mensen mee doen (vol is vol). De Jobgroup-serie begint op 16 oktober, aanvang 9.45 uur. Deelname is gratis.

JobGroups is een initiatief van JobHulpMaatje-Utrecht. Voor informatie en aanmelding kun je bellen met cursusleiders Gerard van Barneveld en Michiel Kersemaekers (06-5127570 / info@jobhulpmaatje030.nl) of kijken op de website www.jobgroups.nl.

Nieuws Dicaonie