Tegenwoordig is het Socratisch gesprek in. Socrates, de Griekse filosoof naar wie deze gespreksvorm is vernoemd, onderwees zijn leerlingen door vragen te stellen. Minder bekend is dat ook Jezus een vragensteller was. In sommige Bijbelpassages bestaat zijn optreden voornamelijk uit het stellen van vragen. Wist je trouwens dat het hele Nieuwe Testament voor 15% uit vragen bestaat?
Piet Jan Rebel van de Tuindorpkerk en Bart Koet van de Pauluskerk organiseren samen vier leerhuisavonden over Jezus als vragensteller.
Bart Koet is emeritus professor Nieuwe Testament en Vroegchristelijke literatuur. Hij publiceerde veel over de pedagogie van het Nieuw Testament.
Op de leerhuisavonden zal het gaan over Jezus als vragensteller en leraar in het Evangelie van Marcus. In de volgende reeks zal besproken worden hoe het Evangelie van Lucas over Jezus als vragensteller en leraar vertelt.
Het leerhuis is allereerst opgezet voor geïnteresseerden die op een of andere manier zelf iets hebben met het onderwijs, maar staat open voor iedereen die wil leren en vragen heeft en zal dan in Jezus een boeiende leraar ontmoeten, waardoor begrijpelijk wordt hoe het christendom aantrekkelijk kan zijn.
Een aantal mensen uit het onderwijs heeft al belangstelling getoond. Vanwege het karakter van een leerhuisavond zal de groep niet groter kunnen zijn dan zo’n twintig deelnemers. Het gaat om 4 avonden: 18 en 25 april, 9 mei en 16 mei.
Je kunt je opgeven door een e-mail te sturen naar Piet Jan Rebel (p.j.rebel@hetnet.nl) of Bart Koet (b.j.koet@tilburguniversity.edu). De eerste avond zal zijn in de Blauwe zaal in de Tuindorpkerk en we beginnen om 20:00 uur.